La Samwise gășești Calculatoare incomplete si componente cu care poți să-ți creezi PC-ul dorit! Sfaturile privind alegerea componentelor de calculator, cât și asamblarea lor le oferim gratuit. Nu ezita sa ne contactezi folosind datele din pagina de contact.
Cum alegem componentele pentru un PC?
Daca doresti sa asamblezi un calculator pe cont propriu pentru prima data, trebuie sa ai in vedere compatibilitatea componentelor pentru a obtine un sistem stabil si suficient de puternic.
De ce componente ai nevoie?
- Placa de baza – Multe persoane consideră că alegerea plăcii de bază este cea mai simplă decizie ce trebuie luată înainte de asamblarea calculatorului; total greșit! Atunci când decidem să cumpărăm o placă de bază ori alta, pe lângă faptul că vom ține cont de procesorul ales, va trebui să ținem cont și de specificațiile tehnice ale acesteia.
Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi placa de baza?- Compatibilitatea cu procesorul ales.
- Compatibilitatea cu placa video aleasă.
- Frecvența maximă admisă pentru memoria RAM (cu cât mai mare, cu atât mai bine).
- Capacitatea de memorie RAM maximă admisă (cu cât mai mare, cu atât mai bine).
- Tipul de memorie RAM suportată.
- Sloturile integrate / numărul lor.
- Conectivitatea.
- Componentele integrate (ex: video, audio, etc.)
- Fabricantul plăcii de bază.
- Carcasa – se alege in functie de formatul placii de baza.
- Sursa – in functie de capacitatea sa tinand cont de consumul maxim acumulat de catre celelalte componente. Vom alege o sursă bună, fără fluctuații de energie, care să dispună de suficiente cabluri pentru a alimenta toate componentele din calculator (ex: placa de bază, hard disk-ul, placa video, DVD Writer-ul, venitlatoarele, indicatoarele carcasei).
Samwise vine in ajutorul tau, si iti ofera Calculatoare incomplete care au toate componentele punctate mai sus la un pret mai mic decat daca ai achizitiona piesele separat.
- Procesorul – inainte de a achizitiona procesorul trebuie să știm clar la ce vom folosi calculatorul și drept urmare, facem o listă cu toate aplicațiile și jocurile pe care vom dori să le rulăm în acesta. După ce am făcut lista, aruncăm o privire peste cerințele de sistem a sistemului de operare ce va fi instalat precum și cele ale fiecărui program / joc în parte și luăm în calcul posibilitatea de a rula două, trei său chiar mai multe dintre acestea simultan. Intrebarea finala la acest punct este Intel sau AMD?!
- Memoria RAM – atunci când cumperi memoria RAM, pe lângă faptul că vei calcula capacitatea ajutat de cerințele minime ale sistemului de operare și a aplicațiile / jocurile pe care vei dori să le rulezi, vei ține cont și de timpul de memorie suportată de placa de bază. De regulă, memoria RAM, cu cât este mai multă, cu atât mai bine. Partea bună e că nu trebuie să achiziționezi toate modulele în același timp. După ce ai stabilit cantitatea de memorie RAM nu iti mai rămâne decât să decizi achiziționarea modulelor în funcție de frecvența de lucru și compatibilitatea cu placa de bază pe care o vei folosi.
- Hard Disk-ul – atunci când il alegi, nu trebuie sa te lasi influențaț doar de capacitatea acestuia, ci și de rata de transfer a datelor și timpul de acces către datele stocate pe el. Un factor cheie in alegerea hdd-ului este si producatorul acestuia.
- Placa video – se alege in functie de jocurile pe care vrei sa le rulezi. Ca și în cazul plăcii de bază, cel mai bine este sa ceri ajutorul unui specialist inainte sa faci achizitia.
Mai sunt si alte componente de care ai nevoie pentru ati construi calculatorul insa nu le vom da mare importanta deoarece fie sunt optionale, fie nu are rost sa le dam importanta prea mare.
Alte componente de care ai nevoie:
- Placa de sunet + difuzoare.
- Card Reader.
- TV Tuner
- Tastatura + Mouse
- Ventilatoare (decidem numărul lor doar după ce știm care va fi carcasa utilizată).
- Cabluri SATA.
- Pasta termică pentru procesor
- Cooler-ul procesorului.
- Cooler-e Memorie RAM / Procesor / Chipset.
Ati uitat sa specificati un lucru: Placa de retea si ea este importanta sa fie pe slot!