De ce am renuntat la expedierea coletelor prin Posta Romana

In ultimii ani Posta Romana este in coma, adica pregatita pentru asazisa „privatizare”. Ceea ce inseamna ca sunt mari probleme la manipularea si expedierea coletelor, datorate slabei organizari si programului extrem de invechit de gestionare si prelucrare a datelor (posibil o varianta de Norton Commander pentru cine isi aminteste).

In momentul de fata pentru a trimite un colet prin Posta, expeditorul trebuie sa-si petreaca un timp indelungat la coada permanent existenta datorita cauzelor metionate mai sus, iar destinatarul va primi coletul in maxim 5 zile (au fost cazuri cand timpul a fost mai mare). Procedura de predare a coletului implica mult timp pierdut, destinatarul trebuie sa se deplaseze la oficiul postal de care apartine, sa stea la coada si sa prezinte un act de identitate pentru a putea ridica coletul dupa plata rambursului.

Pe cand la firmele de curierat (FanCourier si BooKurier) cu care colaboram procedura este mult mai simpla: Curierul vine si ridica coletele direct de la firma noastra, iar predarea se face la adresa clientului eliminand astfel „statul la cozi si deplasarile inutile” pe care le ofera Posta Romana. Timpul de expeditie la firmele de curierat scade considerabil acesta fiind de 1 zi lucratoare in cazul in care comanda se confirma de client pana in ora 16, si de 2 zile lucratoare daca se depaseste aceasta ora.

In lucrul cu Posta Romana am intampinat urmatoarele probleme:

– coletele nu au ajuns la timp creeand astfel discomfort in randul clientilor, unii dintre ei fiind fideli au mers si de cate 3 ori la oficiul postal de care apartineau sa intrebe daca le-au sosit coletul comandat, evident de fiecare data stand la o coada inarmati cu rabdare;

– am avut colete distruse datorita manipularii neadecvate a agentilor postali;

– clienti nostri au intampinat dificultati la ridicarea coletelor, pentru ca un angajat al oficiului postal a scris un nume gresit;

costurile de expeditie au ajuns aproape la fel de scumpe ca cele de curierat (diferenta rezumandu-se la 1 – 3 lei).

Greva angajatilor din Posta Romana ne-a demonstrat cat de prost este condusa aceasta institutie, fiind un factor principal in luarea deciziei de a renunta la serviciile acesteia.

Pentru a face tranzitia mai usoara pentru clientii care foloseau Posta Romana ca metoda de livrare, am scazut costurile de expeditie prin BooKurier de la 15 la 14 Lei.

Se pot trimite in continuare garantii prin Posta Romana.

Prin acest anunt dorim sa ne cerem scuze tuturor clientilor care au plasat comenzi inainte si in timpul grevei Postei Romane, toate coletele au ajuns cu intarzieri fapt confirmat de clientii care isi asteptau produsele.

Echipa Samwise face in permanenta eforturi pentru a imbunatati calitatea serviciilor oferite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *