De ce are Romania servicii de internet atat de bune?

romania-internet-rapidRomania se afla de cativa ani in top trei tari pentru calitatea serviciilor de internet, acest lucru facandu-se cunoscut in intreaga lume pe internet si nascand uneori frustrari sau dileme pentru persoane din tari mai dezvoltate, care nu inteleg cum de Romania, o tara care inca mai are de recuperat in multe domenii, sta atat de bine la acest capitol. Una dintre cele mai proeminente personalitati care a facut referire la acest lucru este senatorul democrat Bernie Sanders, candidat la presedintia SUA, care intr-o declaratie care a fost formulata foarte nefericit, a spus ca si-ar dori ca Statele Unite sa aiba aceeasi viteza si calitate a internetului precum Romania.

Sisteme second hand

Dar cum a ajuns Romania sa fie in top 3 pentru serviciile providerilor de internet? Sa ne inchipuim cum erau anii 90 cand tinerii din Romania faceau schimb de jocuri pe discheta sau CD-uri, cand PC-urile se lasau mostenire de la un frate la celalalt si cand schimbul sau cumpararea de sisteme second hand se facea in fata blocului, nu pe site-uri de specialitate. In momemtul in care internetul a intrat pe piata de larg consum in Romania, ingeniozitatea tinerilor romani, care aveau deja cativa ani la activ de desfacut si facut la loc calculatorare au lansat un element care a devenit foarte repede concurenta pentru providerii de internet. Este vorba de retelele de cartier, prin care mai multe gospodarii din acelasi bloc se legau printr-o retea interna la un singur calculator care era legat la internet. Astfel, se facea un singur abonament (mai mare si mai scump) pentru o singura retea, iar costurile si beneficiile erau impartite intre toti membrii retelei LAN.

Existau intradevar si dezavantaje, in special legate de viteza de trafic care era impartita intre utilizatori si de marea problema a „picarii netului” care necesitatea de cele mai multe ori prezenta administratorului (persoana care detinea PC-ul legat la internet) pentru un restart. Dar aceste inconveniente erau mici fata de preturile initial ridicate ale unui abonament la internet, iar tinerii preferau sa-si investeasca banii in calculatoare second hand decat in servici de internet. Pentru a contramanda acest trend, providerii de internet au fost nevoiti sa tina pasul cu dezvoltarea retelelor de cartier si sa dea publicului internet din ce in ce mai ieftin si mai bun. Astfel, aceasta concurenta a retelelor de cartier a facut ca Romania sa aiba si acum in 2016 unul dintre cele mai bune servicii de internet din lume, pentru ca odata invatat utilizatorul cu servicii foarte bune la preturi mici, trendul a trebuit sa continue.

Daca doriti sa va upgradati PC-ul si sunteti in cautare de componente second hand, accesati cu incredere magazinul nostru online, samwise.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *