Atentie la tepele de pe internet!

teapaSite-urile de mica publicitate au luat o amploare destul de mare in ultima perioada. De la o zi la alta apar noi cumparatori care au capatat incredere in acest concept de “bazar digital”, in care poti vinde si cumpara orice. Dar asta nu inseamna ca un site, oricat de serios ar fi, iti poate garanta si seriozitatea vanzatorilor. Ca sa stii pe ce dai banii, ar fi bine sa te asiguri de urmatoarele aspecte.

Chiar daca produsul se vinde sau nu in ambalajul original, e important sa stii ca acela nu mai este nou-nout. Valoarea lui nu poate fi echivalenta cu cea a modelului pe care l-ai fi achizitionat direct din magazin.

Chiar daca garantia este valabila multi ani de-acum inainte, orice produs care trece printr-o alta mana sufera de ceea ce specialiştii in economie numesc “uzura morala”. Acest indicator ar trebui sa se regaseasca si in ultimul pret de vanzare, deci sa fie mai ieftin ca in magazin.

De ce il vinzi?

Aceasta ar trebui să fie prima întrebare pe care i-o adresezi vânzătorului, mai ales când produsele sunt second-hand. Dacă vânzătorul evită să-ţi comunice eventualele defecte de ordin fizic (zgârieturi, lovituri, ecran spart sau taste lipsă) sau defecte de software (infectare cu viruşi, proasta funcţionare a sistemului de operare, bug-uri), este indicat să-l întorci pe toate părţile şi să-l testezi.

Pretul mic ridica mari semne de intrebare.

De ce isi vinde produsul la un pret de pomana? Ori este disperat si are nevoie de bani, ori are e ceva dubios la mijloc si produsul este defect. Mai exista si banuiala ca produsul sa fie furat, daca este asa exista posibilitatea ca proprietarul de drept sa-l caute, iar unele dispozitive au implementate metode de depistare si il va gasi.

Produsul nu este ceea ce pare.

La magazinul nostru (SesIT) a ajuns un client care dorea montarea unei memorii ram DDR3 de 4GB in calculator. Precizam ca memoria o achizitionase printr-un site de mica publicitate de la o persoana fizica, iar tranzactia a avut loc intr-un loc public. Nu mica ne-a fost mirarea, cand am descoperit ca modulul de memorie era de 512MB DDR2 cu un sticker pe care scria 4GB DDR3. Memoriile DDR3 si DDR2 pot fi usor confundate, mai ales daca nu ai cu tine un modul pentru comparatie, dar chiar si asa cine iti garanteaza ca memoria nu are erori de functionare.

Firma noastra, SC SMART EXPERT SYSTEMS SRL, reprezentata de site-ul SamWISE.ro:

  • ofera factura si garantie pentru toate produsele din oferta;
  • comenzile online sunt onorate in 1-2 zile prin curier de la momentul confirmarii, iar prin Posta Romana in 3-5 zile;
  • rezolvam eventualele defectiuni aparute in perioada de garantie, in termen de 2-3 zile lucratoare de la data receptiei produsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *