6 sfaturi pentru a securiza calculatorul

calculator-gateway-dt55-athlon-ii-x2-260-3-2ghz-am2-am3-4gb-ddr3-160gb~2961Sisteme Second Hand

Auzim din ce in ce mai des de pirataj informatic, de programe de frauda informatica, virusuri, etc. Echipa samwise.ro va ofera cateva sfaturi pentru a va proteja calculatorul de intruziunile piratilor, de malwares si alti virusi, pentru o utilizare corecta si sigura.

  • Folositi un antivirus. Ar putea parea logic dar intalnim adesea cazuri in care utilizatorii nu achizitioneaza un antivirus sau au unul care nu este updatat, ori licenta este expirata.Exista de altfel antevirusi gratuiti, la fel de performanti. Va putem recomanda Avira Free Antivirus, o versiune corecta si fiabila.

  • Folositi un firewall, deoarece acest program va securiza conexiunea la internet. Puteti de asemenea sa il folositi pe cel integrat in platforma Windows, dar trebuie sa stiti ca nu este versiunea cea mai performanta. O recomandare este Comodo Firewall care este gratuit si foarte simplu de manipulat.

  • Actualizati programele achizitionate si sistemele de operare, de exemplu Windows, in fiecare zi. Efectuati aceste update-uri pentru a nu permite vreunui hacker sa acceseze calculatorul dumneavoastra.

  • Folositi parole dificile, care nu sunt detectabile usor. Exista de altfel aplicatii care incearca toate combinatiile posibile (bruteforce).Daca parola dvs nu este compusa decat din 4 caractere, aceasta aplicatie va servi unui pirat informatic pentru a descoperi parola, in mod rapid. Incercati sa compuneti o parola din majuscule alternate cu litere normale, cifre si caractere speciale. Utilizati alternarea caracterelor improbabile.

  • Folositi parole diferite. Un alt aspect important fata de parolele pe care le utilizati este de a diferentia cuvintele.Daca folositi mereu si peste tot aceeasi combinatie de caractere este suficient ca un singur site pe care v-ati intregistrat cu parola si nickname ul , sa fie compromise. Acesta va avea acces la toate conturile si la identitatea dumneavoastra virtuala. Solutia cea mai buna este de a detine 2-3 parole pentru siteurile mai putin sigure si altele mai sigure pentru conturile importante Facebook, e-mail etc. Desigur exista riscul de a uita unele parole, iar sistemul de recuperare al acestora nu e suficient .Exista cateva tehnici pentru a regasi parola Facebook de exemplu, incercand sa decripteze parola inregistrata in prealabil pe calculator. Trebuie sa fi fost macar o data conectat pe site-ul respectiv, de pe calculatorul unde se va instala acest program.

  • Nu in ultimul rand, ramaneti vigilenti, deoarece pentru a evita compromiterea conturilor, trebuie sa fim foarte atenti. Optati pentru o navigare prudenta pe internet, nu downloadati si nu instalati programme ce nu sunt 100% sigure, verificati sursa aplicatilor si a siteurile pe care le utilizati.

Daca in urma tuturor sfaturilor descoperiti totusi un program spion, ori calculatorul dumneavoastra a suferit erori iremediabile , in orice moment puteti schimba componentele achizitionand www.samwise.ro Sisteme Second Hand si Hard Diskuri SH in stare reconditionata, perfect functionale, pentru a fi siguri ca profitati de siguranta securitatii in retelele virtuale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *