Cum repari erorile legate de Hal.dll in Windows 7, 8, 10?

Problemele hal.dll in Windows 7, Windows 8, Windows 10 si Windows Vista pot sa apara in mai multe forme, cum ar fi:

  • „Windows could not start because the following file is missing or corrupt: C:\Windows\system32\hal.dll. Please re-install a copy of the above file.”;
  • „Cannot find \Windows\System32\hal.dll”;
  • „C:\Windows\System32\Hal.dll missing or corrupt:
    Please re-install a copy of the above file.”

Erori hal.dll sunt afisate întotdeauna la scurt timp dupa pornirea calculatorului, dar înainte de incarcarea completa a Windows-ului.

Cauzele erorilor hal.dll

In mod evident o problema cu fisierul hal.dll, ar putea fi cauzata de coruperea sau stergerea acestui fisier.

O alta cauza  posibila este un hard disk defect, dar in cele mai multe dintre cauze lipsa fisierului hal.dll se datoreaza problemelor legate de codul principal (master boot code).

Cum se repara erorile hal.dll in Windows 7, 8, 10, & Vista?

  1. Reporniti computerul (restart). Desi nu este probabil, eroarea hal.dll ar putea fi cauzata de o problema temporara pe care un restart ar putea sa o rezolve. Merita incercat.
  2. Verificati ordinea de bootare in Bios. In cazul in care bios-ul este configurat, astfel incat ordinea de bootare sa inceapa cu alt hard decat cel pe care este instalat windows-ul., asta ar putea fi problema.
  3. Efectuati o reparare la pornire (Startup Repair).  Startup Repair in windows repara problemele cauzate de coruperea fisierului hal.dll.
  4. Testati hdd-ul, folosind testul de producator(specific fiecarui hdd), aflat pe UBCD (ultimatebootcd) care se poate descarca de aici. In cazul in care testul afiseaza ca hdd-ul este defect, inlocuiti-l pentru a rezolva problema.
  5. Daca nici unul din pasii de mai sus nu a rezolvat problema, instalati din nou windows-ul pentru a inlatura orice erori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *