Strada Copșa Mică, Nr. 9, Sector 1, Bucuresti

Probleme ale unui calculator vechi. Cum le rezolvăm?

calculator-racing-intel-core-i3-2100-3-1ghz-4gb-ddr3-500gb-palit~7414Calculatorul, la fel ca orice sistem are nevoie de ingrijire corespunzatoare si de upgradare continnua daca dorim sa ii mentinem functiile la standarde inalte. Problemele aparute la sistemele de calculator pot fi de doua tipuri, software sau hardware, iar fiecare dintre acestea au metodele sale de preventie impotriva „imbolnavirii”.

Placa de baza SH

Daca discutam de partea de software, atunci exista cateva recomandari de baza pentru a ne mentine sistemul sanatos. In primul rand, software-ul folosit trebuie sa fie unul licentiat pentru a ne asigura ca acesta nu vine la pachet cu virusi si nu are vulnerabilitati mari, iar cand acest vulnerabilitati apar sa putem sa upgradam sistemul in siguranta cu produsele originale. In al doilea rand este necesar sa folosim un produs anti-virus care sa ne protejeze de milioanele de virusi existenti pe internet. La fel ca in primul caz, un produs licentiat anti-virus ne va garanta un upgrade in timp real care sa ofere o protectie relativ mare in fata celor mai noi tipuri de virusi aparuti zilnic. Nu in ultimul rand, metoda de utilizare a calculatorului si tipul de date accesate ne poate creste vulnerabilitatea in fata problemelor de software, astfel trebuie sa avem grija de site-uri si produse software accesam.
Pe partea de hardware, care este in stransa legatura cu vulnerabilitatile de software, trebuie sa avem grija ca utilizam PC-ul in normale recomandate. Cele mai mari probleme de hardware provin de la o supraincalzire a sistemului, de la socuri puternice primite de acesta (fie fizice, fie de tensiune) sau pur si simplu de limitarile duratei de viata a unui componente.
Daca rezolvarea problemelor in cazul celor de software se face prin cumpararea si downloadare celor mai noi produse, pe parte de hardware putem sa schimbam componentele, fie intr-un magazin de specialitate care vinde componente noi, fie prin cumpararea de componente de calculatoare second hand. Avantajele celei de a doua variante tin foarte mult de costurile reduse ale acestor componente si astfel de posibilitatea upgradarii mai dese a sistemului hardware. Componentele de PC sunt uneori scumpe daca ne dorim performante mult peste media pietei. Daca dorim o plaza de baza care sa ne ofera posibilitatea dezvoltarii PC-ului si pe care sa putem sa adaugam componente cat mai performante, putem sa alegem o placa de baza SH.
Fiecare dintre noi simte nevoia unui PC mai performant la un moment dat, iar www.samwise.ro va ofera o varietate de componente second hand din care puteti alege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *