Calea Crangasi, Nr 32, Bl 16, Sc C, Ap 89 parter, Int 89, Sector 6, București

 • Cum sa eliberezi spatiu pe Hard Disk, in Windows?

  Cand ai cumparat calculatorul/laptopul ai crezut ca spatiul hdd-ului va fi suficient, dar in timp acesta s-a imputinat si ai primit alerta low disk space.

  Din nefericire este mult mai usor sa incarci cu informatie un hdd decat sa-l golesti. Cu atat de multe foldere si directoare, cum identifici ce ocupa spatiu.

  WinDirStat este un program opensource pentru Windows, care te ajuta la identificarea mentionata mai sus.

  Acest program iti scaneaza hard disk-urile si iti arata un detaliu sumar grafic pe culori cu ce ocupa mai mult spatiu. Fiecarui tip de fisier (MP3, ZIP, EXE, JPEG, etc.) ii este asignata o culoare intr-un colaj de patrate mari sau mici, marimea depinzand de cat spatiu ocupa. 

  Dupa ce ai identificat fisierele mari, folosind WinDirStat le poti sterge permanent.

  Pentru a utiliza aplicatia urmareste imaginile de mai jos impreuna cu instructiunile:

  1. Descarca si instaleaza WinDirStat. Instaleaza cu setarile recomandate.
  2. Lanseaza WinDirStat si selecteaza driverele pe care vrei sa le scanezi.. Click „OK,” si asteapta 5 pana la 10 minute pentru finalizarea scanarii.
  3. Dupa finalizarea scanarii, va aparea un sumar pe ecran. In prima jumatate a interfetei sunt afisate unul sub altul fisiere si foldere sortate dupa marime. Daca dai click pe un fisier/folder, blocul de culoare corespunzator se va evidentia in a partea de jos.
  4. Alternativ poti da click pe blocurile de culoare mari pentru a gasi fisierele care ocupa mai mult spatiu.
  5. Odata ce ai identificat fisierele, click dreapta pe ele si alege „Delete (to Recycle Bin)” pentru a le sterge mai tarziu sau „Delete (no way to undelete)” pentru stergere permanenta.

  Sfat: Nu te atinge de folderul WINDOWS, pentru a evita reinstalarea sistemului de operare.

  Softul sugerat in acest articol il utilizati pe propria raspundere. Firma Smart Expert System nu isi asuma nici un fel de raspundere pentru eventualele probleme create de utilizarea lui.

  Sursa articol: www.cnet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *